Deelstramienen en shapes maken het indelen eenvoudiger (en sneller)

Geen hele pagina’s, maar halve, kwarten en achtstes. Dat zijn de nieuwe deelstramienen van Pubble. Dat maakt het indelen van pagina’s en kranten eenvoudiger, overzichtelijker en sneller.

Deelstramienen zijn een nieuwe feature in Pubble. Het geeft de mogelijkheid om met verschillende blokken een pagina op te bouwen. Bijvoorbeeld: een staande halve pagina gecombineerd met twee kwarten. Of een halve advertentiepagina met een halve redactiepagina naar wens.

Voordelen
Dat maakt het verschuiven van paginadelen mogelijk en het indelen van kranten eenvoudiger en sneller. Bovendien is het maken van allerlei stramienvarianten voor hele pagina’s niet meer nodig.

Deelstramienen zijn voor alle type kranten een uitkomst, zeker bij de meer advertentiegestuurde kranten. Voorbeeldje: de sales heeft driekwart pagina voor advertenties nodig en de redactie kiest en vult het gewenste deelstramien voor een kwart-pagina om de pagina vol te maken.

Shapes
Om ook de laatste vakjes en hoekjes te vullen, zijn er ‘shapes’ (een mini-deelstramien). Deze komen bijvoorbeeld van pas als er op het laatste moment een advertentie wegvalt en er een kort bericht moet worden toegevoegd aan de verder al mooi gevulde pagina.

Beschikbaar
Shapes en deelstramienen zijn voor elke Pubble-gebruiker beschikbaar na inregelen en training voor redactie en opmaak. Voor meer informatie info@pubble.nl of 0294-410054.

Reacties

reacties