Nieuwe functies augustus 2017

 

Algemeen

Single sign-on
Je kunt binnen Pubble eenvoudig single sign-on activeren wanneer je gebruik maakt van de Google Suite of Microsoft Office 365. Je vindt deze optie in de omgevingsinstellingen.

Alle gebruikers loggen vervolgens automatisch in via hun Google of Microsoft account. Wachtwoord en toegangsbeheer vindt dan plaats buiten Pubble. Deze methode van authenticatie staat automatisch uitgeschakeld voor logins met beperkte rechten en waarbij ‘Externe authenticatie’ uitgevinkt staat.

Via deze weg kan ook eenvoudig two-factor authentication ingesteld worden. Wij raden aan om dit minimaal voor alle beheerders in te schakelen!

Automatisch verzenden naar de drukkerij
Aan iedere publicatie kan nu een FTP profiel gekoppeld worden. Hier vul je de FTP gegevens van de drukkerij in. De volgende keer dat van een pagina een PDF wordt gemaakt, wordt deze automatisch bij de drukker afgeleverd.

Vraag voor deze koppeling naar de mogelijkheden bij de Pubble Helpdesk 0294-410054.

Automatisch PDF’en
Wanneer zowel verkoop en redactie een pagina de status ‘Klaar’ gegeven heeft, verschijnt automatisch de optie om de pagina direct te PDF’en. In combinatie met het automatisch verzenden naar de drukkerij wordt hiermee de krant afronden een eitje.

Deadline overzicht
Onder de komende edities op het overzichtsscherm kan nu het ‘deadline overzicht’ geopend worden. Hierop staan alle nog niet verzonden pagina’s die vandaag afgerond moeten worden. Dit is de meest eenvoudige manier om voortgang in de gaten te houden.

Mail opslaan in Pubble
E-mail kan nu doorgestuurd worden naar <omgevingsnaam>@pubble.email. Pubble detecteert automatisch voor welke debiteur de mail bedoeld is en slaat de email -inclusief bijlagen- op als contactmoment. Handig voor bijvoorbeeld opdrachtbevestigingen en contracten.

Bijlagen mailen naar een boeking
Bijlagen downloaden uit een email, en uploaden in het boekingsformulier hoeft nu niet meer. Forward de mail met bijlagen naar <omgevingsnaam>@pubble.email, met in de eerste regel het opdrachtnummer, en wij doen dit automatisch voor jou.

Opmaak

DTP materiaalopslag in de cloud
De nieuwe Pubble App voor DTP slaat alle bronmaterialen in de cloud op. Dit zorgt voor optimale veiligheid en beschikbaarheid. Dit maakt ook het uitvoeren van DTP werkzaamheden op afstand mogelijk. Vraag onze helpdesk naar de mogelijkheden.
Vraag voor deze koppeling naar de mogelijkheden bij de Pubble Helpdesk 0294-410054.

Claro kan voor specifieke publicaties worden uitgeschakeld
Vraag naar de mogelijkheden van Claro bij de Pubble Helpdesk 0294-410054.

Redactie
Verwerken van ingestuurd materiaal sterk verbeterd
Wanneer je nu vanaf het overzichtsscherm een ingezonden artikel opent zie je dat je links door alle artikelen kunt blijven klikken. Zo is het net een mailbox!

Foto gaat mee bij doorplaatsen van krant naar web
Gekoppelde foto’s worden vanuit het kranten nu automatisch mee doorgeplaatst naar het webartikel.

Exportprofielen bij agenda
Verschillende agenda’s in je edities? Werk dan met exportprofielen voor je agenda. Zo kun je automatisch berichten uit bepaalde plaatsen en/of categorieën automatisch exporteren naar een krantenartikel. Je kunt per exportprofiel ook andere opmaakstijlen kiezen.

Foto’s agenda bij gekoppelde foto’s
Wanneer je agenda-items zijn geëxporteerd naar een krantartikel zitten de bijbehorende foto’s onder de gekoppelde foto’s in het fotoarchief. Zo maak je in een handomdraai je agendapagina in de krant af.

Meerdere foto’s uit fotoarchief tegelijk aan artikel koppelen
Klik nu meerdere foto’s aan om ze in een keer aan je artikel toe te voegen. Een fotoserie of een fotopagina maken wordt hierdoor eenvoudiger

Je kunt nu het uitklappen bij meer dan 8 artikelen aanpassen of uitschakelen. Deze optie vind je in de omgevingsinstellingen.
Vervelend dat de artikelen op de plank steeds inklappen? Een gebruiker met managementrechten kan instellen bij hoeveel artikelen de plank moet inklappen.

Tekstcorrectie heeft een duidelijker icoontje gekregen
Vanaf nu is dat dit icoontje: Schermafbeelding 2017-08-10 om 09.56.50. Het brilletje wordt nu gebruikt in plaats van de smiley op de plank. Zo hebben advertenties en redactie-artikelen dezelfde statussen.

Speciale fotomap toegevoegd om makkelijk alle foto’s van de huidige editie te bekijken.
Handig bijvoorbeeld voor het vullen van een etalage op de voorpagina. Je vindt deze in het foto-archief bij de redactie. Bovenaan staat nu de speciale map: ‘Gekozen editie’.

 Bij het koppelen van een artikel uit de 0- pagina zie je nu ook hoeveel foto’s het artikel bevat. Het koppelen vanaf je stramien met een artikel op de 0-pagina doe je met het volgende icoontje.:
koppelen

Verkoop

Standaardkorting van klantniveau werkt nu ook bij producten en banners

Meerdere labels tegelijk toekennen
Bij toekennen van een label aan meerdere klanten tegelijk, is het nu ook mogelijk om meerdere labels tegelijk toe te voegen. Hiervoor hoef je alleen maar de labels komma gescheiden in te voeren.

Ontdubbeltool voor het debiteurenbestand
Onze ontdubbeltool detecteert debiteuren met dezelfde naam en op hetzelfde adres. Heb je een vervuild bestand?

Altijd juiste formaat inboeken
Bij uploaden van een kant-en-klare PDF in een boeking krijg je nu de optie om automatisch het gemeten millimeterformaat van de PDF in te vullen

Bij het invoeren van banners is het nu mogelijk om te factureren per week en per maand 

Makkelijk een bestaande invoer online plaatsen
Gebruik hiervoor bij het order wijzigen het vinkje ‘online plaatsen’.

Verkopers koppelen aan een team e-mailadres (sturen namens team)
Koppel bij de gebruikersinstellingen meerdere gebruikers aan een team, zodat je vanuit een team een mail kunt versturen. Handig voor bijvoorbeeld de proefdrukken of marketing e-mails. Je vindt deze optie bij het wijzigen van een gebruiker. 

Herinneringen-fucnctie verbeterd
Je kunt een herinnering aan een team toewijzen zodat meerdere mensen uit een herinneringenlijst kunnen werken. Wanneer de herinnering verwerkt is kun je deze nu afvinken zodat ie uit de lijst met herinneringen verdwijnt.

Administratie

Nieuwe gebruikersaccounts krijgen mail
Bij het aanmaken van een gebruiker worden de inloggegevens nu automatisch gegenereerd en wanneer gewenst, gemaild naar de nieuwe gebruiker. Wachtwoord resets worden ook via de mail verstuurd.

Categorieën voor rapportage
Bij het wijzigen van een productgroep is nu ook de optie ‘Categorie’ beschikbaar. Gebruik deze om binnen de inzichtenrapportage duidelijker omzet te categoriseren.

Online bedrijvenpagina’s kunnen nu automatisch gefactureerd worden. De instellingen hiervoor vind je terug binnen het aanpassen van een bedrijvenpagina

 

Reacties

reacties