Slim overerven scheelt in de drukkosten

Nieuws voor uitgevers

Meerdere edities met wisselpagina's en dusdanig slim indelen dat je kunt besparen op de drukkosten; dit wil iedere uitgever. En dat is exact wat de functionaliteit 'Overerven' in Pubble biedt.

Bij de pagina-indeling van de krant staat hiervoor bovenin een omgekeerde drietand die het symbool is om pagina's te overerven. Deze wordt gebruikt wanneer er meerdere edities zijn waarin niet alle redactionele- en advertentiepagina's gelijk is, maar er wel sprake is van een (grote) overlap. De eindredacteur krijgt vervolgens een schema te zien met bovenin de hoofdeditie en daaronder de plank met alle andere edities. Daarna kan de eindredacteur eenvoudig aangeven welke pagina's wel en welke niet een andere worden dan in het kopblad en hij kan indelen waar de pagina's die moeten worden doorgesluisd moeten komen in de desbetreffende editie(s). 

Winst
Er is winst voor de uitgever in zowel drukkosten als tijdsbesparing. De uitgever hoeft nog maar een enkele editie in te delen in plaats van meerdere, wat een hoop tijd scheelt. Maar de grote winst zit in verlaging van de drukkosten. Door slim te overerven worden namelijk minder drukplaten gemaakt en dat is in het voordeel van iedereen.
Meer weten? Vraag ernaar bij de helpdesk.