Afbeelding

Zo werkt de nieuwe teksteditor

Werken met Pubble

De plek waar je alle teksten maakt (de teksteditor), kreeg een fijne facelift. Het is rustiger en overzichtelijker geworden. 

1. Menubalk
2. Andere media insluiten
3. Preview
Tip: snel plusje


1. Dit is de menubalk.

Door even met je cursor over de icoontjes te blijven hangen, zie je wat de functie is. De meeste spreken voor zich. Klik op de drie verticale puntjes, en er klapt een tweede balk open met minder voorkomende functies.


2. Andere media insluiten
Dit is de meest opvallende nieuwkomer. Hiermee kun je andere media insluiten (embedden) in je webbericht, zoals een video, tweet, Facebookpost of audio.

Klik erop en je ziet het venster waar je een insluitcode kunt plakken. Boven dit venster staan de services die zijn toegestaan.

(web only)


3. Preview

Naast je tekstveld kun je snel een preview van je (concept-)webartikel zien. Dit is een preview van hoe je tekst op een telefoonscherm wordt getoond.

Klik op het refresh-icoon (de ronde pijl) om de nieuwste versie te laden.
Je kunt ‘mobiel’ ook op ‘tablet’ zetten om een preview in die modus te zien. Let op: je indeling van je beeldscherm verandert hierdoor.

En dan heb je dit icoontje nog voor de preview op desktop. Die opent in een nieuw tabblad.

(web only - de preview van het krantenartikel is niet veranderd)


Tip: Snel plusje

Wanneer je in je teksteditor op enter drukt (nieuwe alinea) verschijnt in de kantlijn een plus-icoontje (+). Het is een sneltoets voor veelgebruikte invoegingen. Klik op de (+) en je krijgt dit:

Je ziet onder meer het icoontje voor de insluitcodes (embedden).

Heb je niks in te voegen, tik dan gewoon verder aan je tekst; de (+) verdwijnt meteen weer.  


Meer weten? Ga naar het Helpcentrum

Een uitgebreidere uitleg krijg je in ons Helpcentrum. Klik rechtsboven in je Pubble-scherm op het vraagteken en zoek op ‘ editor’. 

In het Helpcentrum krijg je antwoord op al je Pubble-vragen.