Afbeelding

Moet je horen... een gesproken nieuwsbericht

Nieuws voor uitgevers

Het nieuwsbericht laten voorlezen door een heldere vrouwenstem. Dat kan dankzij een nieuwe techniek die nu beschikbaar is in Pubble. Luister zelf maar hoe dat klinkt.

Een gesproken nieuwsbericht is fijn voor wie niet meer zo goed kan lezen. Het vergroot de toegankelijkheid van je website en het lokale en regionale nieuws. Maar de voorleesservice valt bij een veel bredere groep bezoekers in de smaak.

Bijna een podcast

Bij langere artikelen en interviews is het gesproken bericht bijna een podcast. Bij Enter Media, waar het nieuws al te beluisteren is, komen reacties binnen van lezers die het heerlijk vinden om met een hoofdtelefoon op naar het artikel te luisteren terwijl ze ondertussen thuis wat opruimen of het gras maaien. 

Resultaat is verbluffend

Hoe dat eruit ziet? Heel simpel: in elk artikel maken we een bescheiden knopje waarmee het geluidsbestand wordt geactiveerd. (Probeer het maar!)

   voorlezen 

Want om je meteen maar van een illusie te beroven: er zitten geen nieuwslezers bij Pubble. De heldere vrouwenstem komt uit de computer en weet verbluffend goed om te gaan met uitspraak en intonatie. 

Pannenkoekbakwagen

Beluister dit artikel maar eens over een hardloopevenement in Driemond.
Of dit artikel uit Hilversum, waarin het woord pannenkoekenbakwagen geen enkel probleem vormt voor de leesautomaat.
En in dit voorbeeld over scouting Erica in Bussum is te horen hoe geschreven tijden (19.00 uur) worden omgezet naar spreektaal (zeven uur ‘s avonds). 

Meer informatie

Ook gesproken berichten? Neem contact op met de helpdesk van Pubble.