Afbeelding

Sluit aan bij onze ANP-connectie

Algemeen

Tientallen uitgevers bieden hun lezers een lokale kijk op de landelijke nieuwsonderwerpen waar iedereen het over heeft. Dat doen ze met een pagina die compleet via Pubble wordt aangeleverd door het ANP. 

Interessant beeld

Het gaat om een exclusief artikel waarin een relevant landelijk onderwerp een lokale invalshoek krijgt, onder meer met lokale statistiek en quotes van deskundigen en betrokkenen uit de regio. 

“Je ziet bijvoorbeeld in welke mate de situatie in jouw omgeving afwijkt van het landelijke beeld: dat is interessant”, zegt Johan Groeneveld van het ANP.  

Voordeel

Het voordeel voor de uitgever is dat hij tegen een relatief lage vergoeding structureel een inhoudelijk sterke pagina aan zijn krant en nieuwssite toevoegt. De bespaarde redactietijd kan worden ingezet voor (bijvoorbeeld) andere lokale artikelen. 

ANP specials 

ANP, JAWEL Media en Pubble willen in 2022 voortborduren op dit gezamenlijke initiatief door ook andere ANP-content aan te bieden aan lokale nieuwsuitgevers. “Denk aan thema-pagina’s of specials”, zegt Groeneveld. “De ideeën daarover werken we nu uit.”

Meer weten? Stuur een mailtje aan: info@jawelmedia.nl.