Logo pubble.nl
<p>Bas van Turnhout en Jeroen van de Sande voegden tien jaar geleden print toe aan online.</p>

Bas van Turnhout en Jeroen van de Sande voegden tien jaar geleden print toe aan online.

(Foto: DeMooiRooiKrant)

Tien jaar DeMooiRooiKrant: van één naar zeven

  Nieuws voor uitgevers

DeMooiRooiKrant bestaat 10 jaar. En er is nog meer feest, want de franchise uit Sint-Oedenrode groeit.

Opmerkelijk: deze lokale nieuwsbrenger begon online en voegde daar later een papieren krant aan toe. Reden voor Villa Media om deze maand een verhaal te maken met oprichter Bas van Turnhout en zijn compagnon Jeroen van de Sande. 

Sanseveria’s
We lezen dat Van Turnhout, van huis uit verkoper van vloerlijmen, zo’n twintig jaar geleden met dorpsband de Sanseveria’s een gratis optreden in het bejaardenhuis gaf en de toenmalige huis-aan-huiskrant benaderde om daar een stukje over te schrijven. Hij kreeg te horen dat daarvoor moest worden betaald. Deels vanuit de frustratie over die werkwijze begon hij zijn eigen nieuwsvoorziening: eerst dus online, nu al weer tien jaar ook op papier.  

Zeven titels
DeMooiRooiKrant begon in Sint-Oedenrode, daarna kregen de gemeenten Bernheze, Son en Breugel, Boxtel, Laarbeek en Schijndel hun eigen MooiKrant. Inmiddels is ook het Belgische Kasterlee aangesloten. DeMooiRooiKrant levert de licentie, een lokaal team verzorgt de inhoud van de krant. De gezamenlijke oplage van die zeven titels komt uit op zo’n 90.000 exemplaren.

Jeroen van der Sande verklaart het succes van de formule: veel kleur, ruim aandacht voor human interest en de foto’s lekker groot afdrukken, vooral als er mensen op staan.

Felicitatie
Pubble is trots op de jarenlange samenwerking met DeMooiRooiKrant(en) en feliciteert alle medewerkers van harte met al het goede nieuws!  

Het artikel DeMooiKrant: Een clubblad voor het dorp is te lezen bij Villa Media

Lied
Het 10-jarig bestaan van DeMooiRooiKrant inspireerde muzikale plaatsgenoten tot een lied over de krant. De lokale Omroep Meierij maakte er deze videoclip van.

Lees ook: Pubble verwelkomt nieuwe uitgevers in binnen- en buitenland

Nieuw: Pubble webinars!

Mooie vacature!

Ben jij frontend developer en ook nog een beetje heel erg goed, zeg maar geniaal in je werk? lees verder
Meer berichten

Meest recente berichten

Meer berichten