<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=pubble.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo pubble.nl
<p>Job Schepers (links) en Duncan Whyte (rechts) nemen het over van Ren&eacute; de Lange.</p>

Job Schepers (links) en Duncan Whyte (rechts) nemen het over van René de Lange.

(Foto: Jeroen van Hattum)

Leiding Texelse Courant nieuw en toch vertrouwd

  Nieuws voor uitgevers

René de Lange neemt afscheid van de Texelse Courant, het bedrijf waar hij veertien jaar directeur van was. De krant gaat per 1 januari over naar Texelaar Duncan Whyte en hoofdredacteur Job Schepers. De twee zijn dolblij en trots. “Het mooiste is dat we het met het hele team gaan doen.”

Whyte en Schepers nemen Langeveld & De Rooy over, het bedrijf dat naast de Texelse Courant ook de Texel Vakantiekrant, het Texel Magazine en diverse online platforms uitgeeft, zoals Texelagenda.nl en Texel0222.nl. 

De Lange nam een jaar geleden het initiatief voor de overname. Vanwege de noodzakelijke focus op de gevolgen van de coronacrisis duurde het langer om de deal af te ronden. 

Geen overkanter
Voor Whyte (sales) en Schepers (redactie) was het belangrijk om er samen in te stappen. “Wij zien beiden het belang van de Texelse Courant in de samenleving. Wij zouden niet willen dat het bedrijf door een overkanter gekocht zou worden. Dan weet je niet wat er gebeurt. Wij willen het bedrijf zo houden, inclusief het volledige team, dat was voor ons het uitgangspunt. We zijn heel gelukkig dat we met het hele team doorkunnen”, stelt Whyte in de Texelse Courant (die al vele jaren met Pubble wordt gemaakt).

Beiden zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Op Texel hebben wij het grootste bereik. Als je gezien wil worden, moet je bij ons zijn.” 

Hartverwarmend
De collega’s werden 11 november op de hoogte gesteld. “Dat was nog niet zo makkelijk”, zo blikte Schepers in zijn eigen krant terug. “Je wilt het iedereen in één keer vertellen, maar ook bij ons wordt nu vooral thuisgewerkt. Het was een spannend moment, maar de reacties waren hartverwarmend.”


Duncan Whyte en Job Schepers hebben vertrouwen in hun nieuwe stap. - Foto Jeroen van Hattum


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=pubble.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Nieuw: Pubble webinars!

Mooie vacature!

Ben jij frontend developer en ook nog een beetje heel erg goed, zeg maar geniaal in je werk? lees verder
Meer berichten


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;size=160x600&amp;promo_sizes=120x600&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;promo_alignment=center&amp;referrer=pubble.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;

Meest recente berichten

Meer berichten
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=pubble.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;