Logo pubble.nl

Pubble schakelt soepel met deze app-leveranciers

  Nieuws voor uitgevers

De vraag naar apps neemt toe, zo merken we. Daarom is het goed om te weten dat Pubble soepel schakelt met deze app-leveranciers.

Ook lokale uitgevers willen naast de (responsive) mobiele website bijvoorbeeld een andere presentatie op de smartphone van het nieuws, de digitale  krant of een combinatie van beide.

Pubble heeft de uitwisseling van data heeft geoptimaliseerd met een aantal app-leveranciers. Dat betekent dat de apps van deze leveranciers goed aansluiten op de berichten, foto’s en andere relevante data die in Pubble worden ingevoerd. Zo hoeft het introduceren van een app niet te leiden tot extra handelingen bij het maken van bijvoorbeeld een nieuwsbericht.

Deze app-leveranciers zijn op dit moment: ePublisher, Visiolink, Pinch en Brabants Centrum/LNG.

Community-app

Die laatste partij is een bijzondere. Brabants Centrum lanceerde dit jaar een eigen app, waarmee niet alleen het nieuws uit Boxtel naar de handpalm wordt gebracht. Het is ook een handig instrument om actief reacties van lezers mee te verzamelen. Dat kunnen ook bijdragen zijn voor nieuwe artikelen of input van deskundigheid. Zo helpt deze ‘community-app’ de redactie met haar taak op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Het is de bedoeling dat het platform ook voor andere lokale uitgevers beschikbaar komt. Dat zal gebeuren onder de noemer LNC Today, waarbij LNC staat voor Lokale Nieuws Community.

Goede input


Over de app van Brabants Centrum schreven we eerder dat die al goede input oplevert.

Nieuw: Pubble webinars!

Mooie vacature!

Ben jij frontend developer en ook nog een beetje heel erg goed, zeg maar geniaal in je werk? lees verder
Meer berichten

Meest recente berichten

Meer berichten