Afbeelding

Handig! De checklist voor 2022

Nieuws voor uitgevers

Om het nieuwe jaar soepel van start te gaan, is het slim om rond de jaarwisseling een rondje langs enkele instellingen in Pubble te maken. Als opstapje is hier een handige checklist.

Checklist

De verwijzingen naar ons Helpcentrum staan onderaan dit artikel.

Nieuwe uitgaven toevoegen

Hoe je de edities voor het nieuwe jaar aanmaakt, lees je in het artikel ‘Uitgave toevoegen (editie toevoegen)’ in ons Helpcentrum. Zoek op ‘uitgave toevoegen’.

Doorlopende advertenties invoeren

Als de nieuwe uitgaven zijn toegevoegd, kunnen ook de orders voor de doorlopende advertenties worden ingeboekt.

Check de stramienen

De datum van de publicatie verschijnt automatisch op de pagina’s met een datum-label in het stramien. Maar let op: de ‘vaste’ vermelding van het jaartal of de jaargang moet je weer even aanpassen in de stramienen. Bijvoorbeeld op de voorpagina en in het colofon.

 Prijs advertenties

In het artikel ‘Prijs van een advertentie aanpassen’ in het Helpcentrum staat waar je op moet letten. Zoek op ‘prijs advertentie’.

Prijs abonnementen

In het artikel ‘Prijs van een abonnement aanpassen’ in het Helpcentrum staat waar je op moet letten. Zoek op ‘prijs abonnement’.

Omzetdoelen instellen

Lees ‘Omzetdoel instellen’ in het Helpcentrum. Zoek op ‘omzetdoel’.

Factuurnummer

Hoeft niet, mag wel: het jaartal verwerken in het factuurnummer. Neem contact op met de helpdesk met het verzoek om de nummerreeks aan te passen. 

Valentijnscampagne

Tijd vliegt, dus tip: zet de eerste campagne(s) van het nieuwe jaar al in gang.

Alles op een rijtje


Deze checklist mét de directe verwijzingen naar de genoemde helpartikelen vind je in het het artikel ‘Checklist voor de jaarwisseling’ in ons Helpcentrum. Zoek op checklist.

Het Helpcentrum is altijd onder handbereik: klik op het vraagteken. Hier vind je ook alle andere uitleg over Pubble.