Eervol eeuwfeest De Katwijksche Post

Nieuws voor uitgevers

De Katwijksche Post bestaat 100 jaar. Bij de abonnees viel op 29 september een dubbeldikke jubileumeditie op de mat. Bovendien kreeg de krant de Erepenning van de gemeente Katwijk.

Belang van lokale media

Met ambtketen om de nek en de Erepenning in de hand, stapte burgemeester Cornelis Visser de redactievergadering binnen. Namens de gemeente dankte hij de uitgever voor 100 jaar journalistieke inzet. De burgemeester benadrukte het belang van de lokale media én het belang van kwaliteitsjournalistiek in een gemeente. 

25 cent
De eerste Katwijksche Post verscheen op 28 juli 1922. Voor f 0,25 (bij vooruitbetaling) had je een maandabonnement op dit algemeen christelijk nieuws- en advertentieblad voor Katwijk aan Zee, Katwijk aan de Rijn, Rijnsburg en Valkenburg. 

Sneller en duurzamer

In de jubileumbijlage staat directeur Dirk Bouman van Uitgeverij Verhagen onder andere stil bij de technische ontwikkeling in krantenland: van het loden tijdperk tot de digitale dag van vandaag. “Dankzij het digitaal opmaak- en druksysteem kan de lokale nieuwsvoorziening sneller en duurzamer worden verwerkt. Een ontwikkeling die zich doorzet in het steeds efficiënter inzetten van internet, social media en het doorgeven van podcast en video.”

Felicitatie

Pubble is er trots op om al vele jaren die vooruitstrevende partner voor Uitgeverij Verhagen te zijn en feliciteert De Katwijksche Post van harte.