Afbeelding

Vol vertrouwen zelfstandig voort

Nieuws voor uitgevers

De handtekeningen zijn gezet, het gevoel is goed en het vertrouwen in de toekomst is groot: bij BrugMedia in Kampen staat Johan van der Kolk voortaan alleen aan het roer. Begin januari droeg Bauke Hoekstra zijn aandeel (50%) aan zijn compagnon over. 

Veel geleerd

Bauke Hoekstra en Johan van der Kolk vormden bijna tien jaar samen de directie. “In Nederland worden veel zelfstandige uitgeverijen overgenomen, maar ik wil zelfstandig verder. Ik heb veel geleerd van Bauke en ik ga er vanuit dat hij nog heel vaak komt binnenwandelen en goede adviezen geeft”, zei Johan in zijn eigen media

Vertrouwen

Ondanks vele onzekerheden kijkt de nieuwe solo-aandeelhouder met vertrouwen naar de toekomst. Want de uitgever van zeven kranten, een ondernemersblad en toeristische magazines timmert ook als ontwerpstudio en marketing- en communicatiebureau aan de weg. BrugMedia maakt bijvoorbeeld wekelijks meer dan tien kranten voor andere uitgevers.

Het grootste kleintje

“BrugMedia is in Nederland een van de grotere van de kleinere uitgeverijen, misschien wel de grootste. Maar we zijn niet de kleinste van de groten. We zijn gewoon BrugMedia.”