Afbeelding

TexelAgenda frist de kennis op (en Pubble helpt een handje)

Nieuws voor uitgevers

Met het zomerseizoen voor de deur dacht de uitgever van de TexelAgenda: zullen we de kennis over het aanmelden van activiteiten en uitjes nog eens opfrissen? Zo gebeurde - en de reacties zijn positief. 

Van de huifkarrentochten door de Slufter tot het speciaalbierfestival: alle activiteiten op Texel staan vermeld op TexelAgenda.nl. Deze agenda is een initiatief van de Texelse Courant en uitgever Langeveld & de Rooy. De activiteiten staan online en in de krant, plus in andere papieren en digitale media op het eiland. 

Samenwerking met de VVV

Een sterk punt is de uitwisseling van de gegevens met de VVV. Daarmee is de TexelAgenda dé plek waarop aanbieders hun activiteiten kunnen aanmelden: één keer insturen en je bent overal op het eiland vermeld. 

De Vakantiekrant

Niet in de laatste plaats in De Vakantiekrant, ook een uitgave van de Texelse Courant. Wie in Den Helder op de boot stapt, kan meteen het nieuwste exemplaar meepakken. In deze krant, die in de zomer zelfs elke week in verse editie verschijnt, staan alle activiteiten op het eiland op een rij, zowel in het Nederlands als in het Duits.


Bioscoop vol

Om de honderden activiteiten per jaar snel en soepel op te nemen in de TexelAgenda, maakt de uitgever gebruik van het agenda-systeem van Pubble. En om de juiste manier van invoeren weer even op te frissen, belegde de Texelse Courant een voorlichtingsavond. Zo’n zestig aanbieders van (toeristische) activiteiten kwamen af op de voorlichtingsavond, die werd gehouden in de bioscoop in Den Burg. 

Ook de VVV Texel en Pubble leverden een bijdrage aan de uitleg. 

Positieve reacties

Duncan White van Langeveld & de Rooy / Texelse Courant kijkt tevreden terug op de avond. “De uitleg kwam duidelijk over en we konden meteen antwoord geven op enkele veelgestelde vragen. De reacties tijdens de borrel na afloop waren positief.”