<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=pubble.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo pubble.nl

Inloggen in twee stappen: zo werkt het

  Werken met Pubble

In Pubble komen alle gegevens van de uitgeverij samen. Een plek die dus goed beveiligd moet zijn. Daarom voert Pubble een extra beveiligingslaag in: de zogeheten twee-factor-authenticatie. Daarmee regelen we dat je de enige persoon bent die in je account kan, zelfs als iemand anders je wachtwoord weet.

Bij twee-factor-authenticatie werkt je wachtwoord samen met het apparaat waarmee je inlogt. Dit apparaat moet je ‘vertrouwd maken’ (zo heet dat). 

Dat gaat eenvoudig. Hieronder leggen we de stappen uit. Er is een verschil tussen de eerste keer inloggen en de volgende keren inloggen. 

Eerste keer inloggen

Wanneer je voor het eerst wil inloggen op een nieuw apparaat, zie je dit scherm.

Met een authenticatie-app
Heb je al een authenticatie-app, dan kun je die ook voor Pubble gebruiken.
Stap 1: Open de QR-code in de app.
Stap 2: Voer de code uit je app in.

Een authenticatie-app is een eenvoudige app die werkt op je telefoon en die je kunt gebruiken voor alle toepassingen die met twee-factor-authenticatie werken. Deze app genereert de code voor je Pubble-toegang. Heb je nog geen authenticatie-app? Download er een op je telefoon via de appstore of playstore (zoek op authenticator). Volg daarna stap 1 en 2.

Met een sms
Je kunt je apparaat ook vertrouwd te maken via een authenticatiecode die je ontvangt per sms op je mobiele telefoon. Klik op het icoontje met sms en geef je 06-nummer op. Op dit nummer ontvang je de code. Deze code voer je in op het scherm (stap 2).

Veiligheid
Je wachtwoord én je code sámen geven toegang tot Pubble. Je begrijpt dat hiermee de veiligheid van je Pubble-account aanzienlijk toeneemt. 

Twee maanden geldig
Wanneer je eenmaal bent ingelogd, word je op dat apparaat twee maanden niet meer om een code gevraagd. Tenzij je helemaal uitlogt, het apparaat wist of je wachtwoord om beveiligingsredenen moet wijzigen.

Volgende keer inloggen

Naar verloop van tijd wordt bij het inloggen opnieuw naar een code gevraagd. Pak dan je app en genereer een nieuwe code. Had je de eerste keer met sms ingelogd, dan ontvang je nu vanzelf een code per sms. 

Op een ander apparaat
De twee-factor-authenticatie wordt gevraagd op elk apparaat waarmee je op Pubble wil werken, bijvoorbeeld op kantoor, thuis of op je telefoon. Daar is telkens een nieuwe code voor nodig.

Geleidelijke invoering
Pubble voert deze manier van inloggen geleidelijk in. Het kan dus voorkomen dat deze tweestap wel al voor jou geldt, maar nog niet voor je collega.

Vragen
Heb je nog vragen, neem dan contact op met de helpdesk: we helpen je graag verder.

Uitleg in PDF
Deze tekst kun je hier downloaden als als PDF, bijvoorbeeld om te gebruiken als uitleg binnen je  organisatie.

Link naar PDF bestand

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=pubble.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Nieuw: Pubble webinars!

Mooie vacature!

Ben jij frontend developer en ook nog een beetje heel erg goed, zeg maar geniaal in je werk? lees verder
Meer berichten


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=pubble.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Meest recente berichten

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=pubble.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>