Afbeelding

Drie handige tips voor magazine-makers

Werken met Pubble

We hebben enkele kleine, maar fijne toevoegingen aan Pubble die goed van pas komen bij het maken van specials en magazines. Laten we ze even op een rijtje zetten.

1. Preview van artikelen over meerdere pagina’s
2. Waar zit de vouw precies?
3. Uitgave met langere productietijd opnemen in je workflow-overzicht

1. Preview van artikelen over meerder pagina’s

Soms gebruik je een stramien over 3, 4 of nog meer pagina’s, bijvoorbeeld voor een langer verhaal in een magazine. In de editor kun je elke spread apart vernieuwen en vergroten. Daardoor gaan de previews sneller.

2. Waar zit de vouw precies?

Bij het plaatsen van een foto in een spread, zorg je er natuurlijk voor dat ‘de vouw’ mooi uitkomt. Dus niet dwars door het gezicht of over een essentieel onderdeel van de foto. Om te zien waar de vouw precies komt, klik je in het grote previewvenster op het knopje ‘toon middenlijn’.


Niet zo...  maar zo


3. Uitgave met langere productietijd opnemen in je workflow-overzicht

Op de overzichtspagina in Pubble zie je één oogopslag wanneer de deadlines van de eerstvolgende uitgaves naderen. Je kunt nu per uitgave de productietijd instellen, zodat magazines (langere productietijd) en kranten (korte productie) in de juiste volgorde in je werklijst staan.

Hoe dat precies werkt, lees je in het artikel ‘Productiedeadline instellen’  in ons Helpcentrum (klik op vraagteken, zoek op productiedeadline).


Maak er iets moois mee!