We bouwen de nieuwssite op in componenten, die los van elkaar instelbaar en verplaatsbaar zijn.
We bouwen de nieuwssite op in componenten, die los van elkaar instelbaar en verplaatsbaar zijn. Pixabay

Zelf verder bouwen

Website stapelen
met Pubble

Meer maatwerk. Achter de schermen werkt
Pubble aan een geheel nieuwe opbouw van de nieuwssites.


Als basis voor een nieuwssite biedt Pubble de keuze uit enkele templates. Binnen die templates is minder maatwerk mogelijk. Dat wordt anders. Voortaan bouwen we de website op in componenten. Die zetten we op elkaar en naast elkaar, een beetje zoals de kraanmachinist in de haven een containerschip vult. De volgorde en inhoud van de componenten zijn verplaatsbaar en los van elkaar instelbaar: type content, hoogte en breedte, marges, kopje, foto's enzovoort. 

Voordeel

Het grote voordeel hiervan is dat je de nieuwssite meer naar wens en behoefte kunt indelen. Bijvoorbeeld: de grootte van de etalage, de posities van de banners en het uiterlijk van een rubriekskolom. Deze flexibiliteit geldt voor de homepage en de artikelpagina's. Ook het maken van vaste pagina's wordt makkelijker. Dat kan zelfs allemaal zonder tussenkomst van Pubble.

Gereedschap

Pubble biedt je het gereedschap om de nieuwssite naar je hand te zetten

Wat betekent dat in de praktijk? Ben je tevreden met de vertrouwde template, dan verandert er niks. Wil je de site veel meer naar je hand zetten, dan biedt Pubble daar het gereedschap voor. Zo kunnen we in elke behoefte voorzien.    

Volop in ontwikkeling

"De manier waarop uitgevers omgaan met hun nieuwssites is nog steeds enorm in ontwikkeling. Wij merken een grote behoefte aan een verdere personalisering. Daar haken we nu op in en maken daarbij meteen gebruik van de nieuwste webtechnieken. Dat merk je bijvoorbeeld aan de scherpere foto's", zegt Pubble-ontwikkelaar Joris de Bruijn.
Het resultaat is een nieuwssite die zowel voor de uitgever als voor de bezoeker overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. Dit alles uiteraard SEO-proof.

Aan de slag

De eerste sites die we met deze nieuwe webbouwer hebben gemaakt staan al online. Stap voor stap zetten we de komende tijd alle sites klaar voor gebruik, waarna de webbeheerder van de uitgever ermee aan de slag kan voor de finishing touch. In het eerste kwartaal van 2022 verwachten we de nieuwe webbouwer aan te bieden in combinatie met uitleg en (indien gewenst) een introductietraining. Hou voor informatie onze nieuwsbrief en weblog in de gaten: blog.pubble.nl.

Afbeelding