Waar je even voor gaat zitten

De introductie van de editie voor leden betekende een omslag in werken voor de redactie van De Stadskoerier. "Vooral meer eigen verhalen maken. Daar steek je meer tijd in: de leden betalen ervoor, dus moet je ze ook echt iets bieden", zegt eindredacteur Enrico Kolk.  

Oren en ogen open

Dat vereist dat de redactie nóg meer de ogen en oren openhoudt. "Je wilt de lezer verhalen voorschotelen die ze nog niet kennen en die ze niet ergens anders zullen lezen. Dus zitten we er overal bovenop. Dat lukt goed: van de twee à drie verhalen wekelijks op de voorpagina is zeker tachtig procent eigen nieuws."
De lezer reageren positief. "Wat ik veel hoor is: er staat zó veel in, we moeten er nu echt voor gaan zitten om De Stadskoerier te lezen." Belangrijk nieuws en redactionele juweeltjes staan nog altijd in de gratis editie van De Stadskoerier, maar dan sterk ingekort. "Dan kunnen de niet-leden er toch nog even iets van oppikken. En willen ze meer, dan moeten ze lid worden."

Tip van Enrico

Nog een tip voor andere (eind)redacteuren? "De website officielebekendmakingen.nl is een fijne bron. De gemeentelijke besluiten staan daar vaak eerder op dan bij de gemeente zelf. Laatst las ik over de toestemming voor een lampionnenoptocht. Ik legde snel contact met de aanvrager: toch weer een leuk nieuwtje voor erbij."