Afbeelding
Pexels

Magazine vol inspiratie

Op het kompas van Pubble

Stel de uitgeverij eens voor als een schip. Soms wind mee, maar vaker klotsend tegen hoge golven. Met een veelzijdige bemanning die als één team de zeilen hijst en koers zet naar mooie bestemmingen.

Datzelfde beeld waait in onze gedachten bij Pubble. Een modern vaartuig in een mooie traditie van nieuwsbrengers. Vandaar het maritieme karakter van dit bijzondere blad: het Pubble Magazine. Een eenmalige uitgave (hoewel, je weet nooit) over uitgeven, uitgevers en natuurlijk Pubble zelf. Want we laten ons 10-jarig bestaan niet zomaar voorbijgaan.
In die 10 jaar hebben tientallen uitgevers, groot en klein, de mogelijkheden van Pubble benut en hun werkwijze daarop afgestemd. Dat is nogal wat. Om het weer in scheepstermen te gieten: tientallen uitgevers varen hun eigen koers, maar gebruiken daarbij wel het kompas van Pubble. Mede daardoor lukte het om lastige klippen te omzeilen.

Samen gedaan

En: dat hebben we samen gedaan, Pubble en de uitgevers. Goed naar elkaar luisteren en oog houden voor wat werkt in de praktijk: zo kon ons systeem groeien en maakten we uitgeven makkelijker. Wat begon als een paar handige knopjes om de administratie te digitaliseren, is uitgegroeid tot één CMS voor de hele uitgeverij. Inmiddels hebben we dertien bevlogen mensen aan boord die elke dag bezig zijn om het systeem nog verder te verbeteren en onze honderden gebruikers te helpen. Want stilstand is achteruitgang. In dit magazine vertellen we welke nieuwe mogelijkheden er binnen Pubble te verwachten zijn. En nog veel meer.

Experts

Hoe mooi alle knopjes en hendels in de stuurhut ook zijn, het gaat natuurlijk om wat de kapitein ermee doet. Daarom ruimen we in dit magazine ook veel pagina's in voor experts in hun vakgebied, onder wie Norbert Witjes (content), Johan van der Kolk (uitgeven), Frank van der Sman (commercie), Tim Klein Haneveld (apps), Jan Christensen (digital-first) en Roy Keller (branche).
Kortom: dit is een blad dat inspiratie geeft voor het nieuwe jaar. We wensen je veel leesplezier en een behouden vaart!

Namens de hele bemanning van Pubble:
Adri, Joris en Lianne de Bruijn