Inspiratie uit Flensburg

Factbox

Bij Flensborger Avis werken elke dag drie redacteuren volledig aan de nieuwssite. Het is een van de meest veelzijdige websites uit Pubble, met nieuwe opties als factboxen, samenvattingen en verkorte intro's voor op de homepage. Neem zelf een kijkje op www.fla.de. 

Minder en meer

Flensborg Avis bracht de dagkrant onlangs terug van 24 naar 16 pagina's. Om vervolgens op donderdag en zaterdag uit te pakken met een extra dikke editie: 32 tot 48 pagina's. De lezers reageren daar positief op, want het sluit beter aan bij de momenten dat ze meer tijd hebben om te lezen. 

Succesvol project

De afgelopen drie jaar drukte Flensborg Avis elke zaterdag 5000 extra kranten en bezorgde die gratis bij ouders van schoolgaande en studerende kinderen. Het was onderdeel van een gesubsidieerd project. De uitkomst van het lezersonderzoek biedt volop perspectief voor Flensborg Avis: in de doelgroep tot 49 jaar pakt 70% de krant op. Opvallend: van deze lezers geeft 90% de voorkeur aan de papieren krant.

Pubble

Jan Christensen van Flensborg Avis over Pubble: "Veel redactiesystemen zijn duur en ingewikkeld. We keken mee bij het Nederlands Dagblad en het WeesperNieuws en zagen al snel dat Pubble het systeem is dat helemaal bij ons past."