Afbeelding

Zo werkt het

Het dreigende tekort aan laadpalen, de daling van het aantal auto-inbraken en trouwen in coronatijd. Voorbeelden van actuele thema's waarover het ANP via Pubble een complete krantenpagina aanlevert. Per titel worden een regionale statistiek en quotes van betrokkenen uit het verspreidingsgebied toegevoegd. 

Interessant beeld

"Zo ontstaat een pagina met lokale invalshoek over een onderwerp dat in heel het land relevant is. Wat het voor de lezer van het lokale nieuwsblad interessant maakt, is dat je bijvoorbeeld ziet in welke mate de situatie in jouw omgeving afwijkt van het landelijke beeld", zegt Johan Groeneveld. Hij is namens het ANP bij dit initiatief betrokken.
Het voordeel voor de uitgever is dat hij tegen een relatief lage vergoeding structureel een inhoudelijk sterke pagina aan zijn krant en nieuwssite toevoegt. De bespaarde redactietijd kan worden ingezet voor (bijvoorbeeld) andere lokale artikelen.

Themapagina's

Deze lokale ANP-pagina is een samenwerking van ANP, JAWEL Media en Pubble. Tientallen titels maken er al gebruik van. De initiatiefnemers willen in dit nieuwe jaar voortborduren door ook andere ANP-content aan te bieden. "Denk aan themapagina's of specials", zegt Groeneveld. "De ideeën daarover werken we nu uit."

Deelnemen?

Meer weten over deelname? Stuur een mailtje naar info@jawelmedia.nl.