Afbeelding

Familieberichten

Pubble verfraait binnenkort de presentatie van familieberichten op de website. De nieuwe pagina is overzichtelijker en doorzoekbaar, waarmee een waardevol archief van overlijdensberichten uit de eigen regio ontstaat. 

Passender

Net als andere advertenties kunnen ook familieberichten uit de krant makkelijk worden doorgeplaatst naar de website, waar ze een plekje krijgen op een aparte pagina voor familieberichten. De willekeurige weergave maakt plaats voor een helder overzicht van 'paneeltjes' met daarop de vermelding van de naam, de geboortedatum en de overlijdensdatum van de dierbare. Door erop te klikken, kan de gehele overlijdensadvertentie worden gelezen. Deze tussenstap maakt de plaatsing minder direct en dat past beter bij de aard van de familieberichten. Daarnaast wordt het veel overzichtelijker: zeker wanneer er veel familieberichten zijn. Nog een voordeel is dat de familieberichten doorzoekbaar zijn: zoeken op naam en filteren op overlijdensdatum. Zo biedt je als uitgever een waardevol archief van overlijdensadvertenties uit de regio.

Pdf automatisch gelezen

De doorplaatsing van de printadvertentie vereist niet meer handelingen. Pubble 'leest' de pdf die in de krant geplaatst is en herkent de naam en de relevante data (OCR-techniek). Zo wordt het overzicht van de onlinefamiliepagina automatisch bijgewerkt. De uitgever heeft uiteraard de mogelijkheid om zelf correcties en aanvullingen te doen - als dat nodig mocht zijn. 

Binnenkort

We verwachten deze nieuwe weergave in het eerste kwartaal van 2022 stapsgewijs bij onze klanten te introduceren.