Afbeelding

NNP wil nooit meer aan de zijlijn staan

Nieuws voor uitgevers

De NNP heeft in 2023 de voet tussen enkele Haagse deuren gekregen en is vastberaden om in 2024 door te pakken. “We willen nooit meer aan de zijlijn staan.” 

De NNP is de organisatie van lokale nieuwsmedia. Voortvarend heeft het vorig jaar versterkte bestuur enkele taaie dossiers opgepakt. Terugblikkend in de decembereditie van het NNP-Nieuws, kan bestuurslid Jolanda de Rijk het afgelopen jaar omschrijven met één woord: belangenbehartiging.

Meenemen in beleid

Ze wijst op de succesvolle lobby in politiek Den Haag, die leidde tot de motie van VVD-Kamerlid Van Strien. Daarmee wordt het kabinet opgedragen om de private uitgevers mee te nemen in de ondersteuning van lokale nieuwsmedia. “Het is de NNP gelukt om de politiek in Den Haag duidelijk te maken dat de lokale journalistiek in Nederland alleen wordt versterkt als huis-aan-huismedia worden meegenomen in het beleid.”


Folders

Daarnaast is er ook nog de onwenselijke ontwikkeling rond folderregulering (de opt-in ja-sticker), een ander belangrijke dossier waarbij de NNP krachtig de belangen van haar leden behartigt.  

Lid worden

In 2024 blijft de focus vol op deze punten. Een ander speerpunt is ledenwerving. “Pure noodzaak als we onze branche tot op het allerhoogste politieke niveau willen blijven vertegenwoordigen. We willen namelijk nooit meer aan de zijlijn staan. Nog geen lid? Een van onze bestuursleden komt graag op bezoek om alle voordelen van de NNP op een rijtje te zetten.”

Pubble is al vele jaren ‘Vriend van de NNP’


Drie leden van het NNP-bestuur: Niels Ackermans, Jolanda de Rijk en Frank van der Sman.  (Foto Rick den Besten)