Logo pubble.nl

Drie handige tips voor magazine-makers

  Werken met Pubble

We hebben enkele kleine, maar fijne toevoegingen aan Pubble die goed van pas komen bij het maken van specials en magazines. Laten we ze even op een rijtje zetten.

1. Preview van artikelen over meerdere pagina’s
2. Waar zit de vouw precies?
3. Uitgave met langere productietijd opnemen in je workflow-overzicht

1. Preview van artikelen over meerder pagina’s

Soms gebruik je een stramien over 3, 4 of nog meer pagina’s, bijvoorbeeld voor een langer verhaal in een magazine. In de editor kun je elke spread apart vernieuwen en vergroten. Daardoor gaan de previews sneller.

2. Waar zit de vouw precies?

Bij het plaatsen van een foto in een spread, zorg je er natuurlijk voor dat ‘de vouw’ mooi uitkomt. Dus niet dwars door het gezicht of over een essentieel onderdeel van de foto. Om te zien waar de vouw precies komt, klik je in het grote previewvenster op het knopje ‘toon middenlijn’. Slim bezig!


Niet zo...  maar zo


3. Uitgave met langere productietijd opnemen in je workflow-overzicht

Op de pagina Overzicht (je beginscherm) zie je in één oogopslag wat er moet gebeuren. In de opmaaklijst en het overzicht van eerstvolgende uitgaven staat het belangrijkste bovenaan, gerangschikt onder de datum van verschijning. 

De uitgaven waarvoor de deadline het dichtst is genaderd, staan bovenaan. Heb je een uitgave die een langere productietijd nodig heeft (bijvoorbeeld een mooi magazine) of een uitgave waarbij er meerdere dagen zitten tussen het aanleveren bij de drukker en de verspreiding, dan wil je die uitgave liever eerder in dit overzicht tegenkomen. 

In dat geval kan je de productietijd instellen, zodat deze uitgave in je overzicht verschijnt onder de deadlinedatum. Hoe dat precies werkt, lees je in het artikel ‘Productiedeadline instellen’  in ons Helpcentrum (klik op vraagteken, zoek op productiedeadline).


Maak er iets moois mee! 

Nieuw: Pubble webinars!

Mooie vacature!

Ben jij frontend developer en ook nog een beetje heel erg goed, zeg maar geniaal in je werk? lees verder
Meer berichten

Meest recente berichten

Meer berichten