Afbeelding

Veelvoorkomende vraag: vreemde HTML-codes (zo los je dat op)

Werken met Pubble

Het knippen en plakken van teksten met vreemde HTML-codes kan soms tot een probleem leiden. Vaak wordt dan contact gezocht met onze Helpdesk, maar de redacteur kan dat meestal prima zelf oplossen. Daarom leggen we dat hier nog even uit.

Om te beginnen: bij het kopiëren en plakken van tekst vanuit een andere bron, komen er soms ook stukjes html of opmaak mee waar Pubble niets mee kan. Dat noemen we vreemde codes. Ze geven een waarschuwing bij het verversen van een stramien (krant) of het opslaan van het artikel.

Doorgaan 

In die waarschuwing staat wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Ook staat er hoe je het in het vervolg kunt voorkomen. 

Lees maar even mee:


Waarschuwing
De tekst in dit artikel bevat vreemde tekens of HTML, druk op ‘doorgaan’ om de tekst plat te maken. Om de foutmelding te voorkomen adviseren we om in het vervolg tekst te plakken met CTRL+SHIFT+V.
Doorgaan

Minder handelingen

Overigens kun je veel knippen en plakken voorkomen door:
- het artikel rechtstreeks in de artikel-editor van Pubble te maken
- gebruik te maken van de Pubble-functie waarmee je de e-mails uit de redactiebox direct in Pubble importeert: tekst en foto’s staan dan meteen klaar voor bewerking.

Kijk eens hoe handig

Zien hoe dat werkt? Check deze korte video.