Afbeelding

App Brabants Centrum levert al goede input op

Nieuws voor uitgevers

Het nieuwe eenrichtingsverkeer bij park Molenwijk in Boxtel maakte al meteen duidelijk wat de meerwaarde kan zijn van de app Ons BC van Brabants Centrum. Een voorpagina-artikel over de verkeerskwestie kwam tot stand na een lezersreactie vanuit de app. 

De app brengt niet alleen het nieuws uit Boxtel naar de handpalm, het is ook een handig instrument om actief reacties van lezers mee te verzamelen. Dat kunnen ook bijdragen zijn voor nieuwe artikelen of input van deskundigheid. Zo helpt de app de redactie met haar taak op het gebied van onderzoeksjournalistiek.

Nieuws op de voorpagina na lezersparticipatie via de app

Duizend gebruikers in een week

De app werd eind mei gelanceerd en telde binnen een week al meer dan duizend gebruikers, zo meldde Brabants Centrum in de krant van 3 juli. “Daar zijn we hartstikke blij mee”, zegt directeur Henk van der Zee. “En misschien nog wel belangrijker: journalistiek begint de app nu al zijn waarde te bewijzen.”

Redacteur Pål Jansen, samen met Van der Zee de bedenker van Ons BC, is blij dat de app een goede start kende. “Dagelijks blijven er tientallen nieuwe gebruikers voor de mobiele applicatie binnenstromen. En zij leveren nu al goede input.” 

Voor andere uitgevers

Het is de bedoeling dat het platform ook voor andere lokale uitgevers beschikbaar komt. Dat zal gebeuren onder de noemer LNC Today, waarbij LNC staat voor Lokale Nieuws Community.

Uitproberen

Downloaden van de app kan op deze pagina van Brabants Centrum. Voor niet-leden is er een gratis proefperiode.