Afbeelding

App maakt nieuws van Telstar Mediagroep toegankelijker dan ooit

Nieuws voor uitgevers

De Telstar Mediagroep gaat maar liefst 26 apps lanceren. De titels Telstar-Online (Pijnacker-Nootdorp) en De Havenloods (Rotterdam) openden het bal en domineerden direct de top 10 van de downloadstores.

“De nieuwsapp is bedoeld om lokaal nieuws toegankelijker te maken dan ooit”, vertelt directeur Erhard Soeterbroek op de websites (en in de apps). Ook voor de adverteerders is het goed nieuws, omdat een nog groter bereik wordt gecreëerd. “De combinatie van krant, nieuwssite en app is erg interessant.”

Gebruiksgemak

De techniek draait op de combinatie Pubble-Pinch, waarbij Telstar de app helemaal naar wens heeft kunnen inrichten. Daarbij is in het bijzonder gelet op een zo prettig mogelijk gebruik bij de lezer. ICT-directeur Danny van Winden: “We hebben de app ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en een aantrekkelijk UX-ontwerp.” 

Zelf insturen

Om enkele leuke features te noemen: de lezer kan artikelen bewaren voor later en deze delen met familie en vrienden. Daarnaast kan via de app een leuk nieuwsverhaal worden ingestuurd. Uiteraard is ook de papieren krant iedere week digitaal te lezen via de app.