Hawre Rahimi is woordvoerder Digitale Zaken & overheid namens de VVD-fractie in de Tweede Kamer.
Hawre Rahimi is woordvoerder Digitale Zaken & overheid namens de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Foto: Brian Elings

VVD-Kamerlid bespreekt digitale zaken en media tijdens werkbezoek Pubble

Nieuws voor uitgevers

VVD-Kamerlid Hawre Rahimi bracht 13 november een werkbezoek aan Pubble. De woordvoerder Digitale Zaken & overheid nam direct enkele punten uit de praktijk mee naar een debat over digitalisering, later die dag. 

Tijdens het werkbezoek werden uiteenlopende actuele zaken besproken, waaronder de nieuwe cookie-wetgeving en de discussie over de verantwoordelijkheid voor desinformatie op sociale media. Uiteraard ging het ook de mogelijkheden van Pubble, waar Rahimi overigens al veel van weet. 


Tweede Kamerlid Hawre Rahimi tijdens het werkbezoek bij Pubble. 

Stimuleren lokale media

Ook het stimuleren van lokale media kwam aan bod. De Tweede Kamer stuurde de staatssecretaris onlangs terug naar de tekentafel om met een evenwichtiger stimuleringsplan te komen. Tot dusver profiteren alleen lokale omroepen van de beoogde financiële injectie, waarmee er volgens branche-organisatie NNP een onwenselijke concurrentie optreedt. 

Meer oog voor uitgevers

“Dat leidt niet tot versterking, maar juist tot verschraling van de sector”, meent Rahimi, die de kant van de uitgevers al langere tijd bepleit binnen de VVD-fractie. Zijn partijgenoot Pim van Strien diende vervolgens de (breed gesteunde) motie in om de staatssecretaris te bewegen meer oog voor de lokale uitgevers te hebben. “We mogen de kranten niet bij het oud vuil zetten”, zei hij.

Verkiezingen

Het zijn drukke tijden voor Rahimi, want het is campagnetijd. Als nummer 44 op de kandidatenlijst is een verlenging van zijn Kamerlidmaatschap niet makkelijk. Toch (of juist daarom) reist hij stad en land af om, zoals hij zelf zegt, “de goede zaak” te bepleiten en - wie weet - extra voorkeurstemmen binnen te halen.