Afbeelding

Besparen op papier? Zo ziet een kleinere krant eruit

Nieuws voor uitgevers

De krant op een kleiner formaat laten drukken levert beslist een flinke kostenbesparing op. Maar wat blijft dan inhoudelijk over van je krant? Dat is een kwestie van uitproberen. 

Enter Media maakte een proefnummer van het BussumsNieuws in een aangepaste opmaak. 

Kleiner en dikker: netto minder papier

Deze krant is 30% kleiner en 6 pagina’s dikker. Netto betekent dat minder papier. Alle advertenties passen erin (proportioneel verkleind). Ook alle berichten konden mee, sommige moesten worden ingekort. Uiteindelijk bleef er zelfs ruimte over voor een extra bericht. 

Lees online verder

Bovenaan de pagina’s is een QR-code die de lezer direct naar de digitale editie brengt. Daarin zijn de lange versies van de ingekorte artikelen te lezen.

Proefnummer

Dit proefnummer was in te zien tijdens de uitgeversdag van de NNP op 31 maart in Hoogblokland. We nemen ook een stapeltje mee naar de NNP-dag op 18 mei in Zeist. 

Online kijken en vergelijken kan ook:
origineel formaat
compact formaat

Links de originele tabloid, rechts de verkleinde versie.

Meer ervaringen en ideeën?

Meer uitgevers proberen hun ideeën uit om de steeds hogere kosten van papier en verspreiding terug te dringen. Pubble verzamelt deze initiatieven om ze met anderen te delen en/of aan Pubble toe te voegen. Heb je iets om te delen? Laat het ons weten via info@pubble.nl.

Digitale krant

Eerder schreven we in deze serie over het opwaarderen van de digitale krant