Afbeelding

Papierprijs stijgt, digitale editie steeds belangrijker

Nieuws voor uitgevers

Als reactie op de steeds verder stijgende papierprijs, maakt Pubble het makkelijker om de krant digitaal te lezen. Uitgevers krijgen daarmee op korte termijn instrumenten in handen om te besparen op de kosten van papier en verspreiding.

1. Prominente display op website

De eerste nieuwe optie is een prominente display op de website met daarin de meest recente kranteneditie, automatisch vanuit Pubble. De pagina’s staan duidelijk naast elkaar. De lezer klikt op een pagina om de ‘reader’ te openen en naar de aangeklikte pagina te bladeren.


De digitale editie prominent op de website.

Deze display is beschikbaar op websites die al zijn omgezet naar ons nieuwe platform.

Meer weten? Neem contact met ons op via info@pubble.nl

2. Krant digitaal leesbaar in de app

De lezer kan de krant ook eenvoudig lezen in de nieuwsapp die binnenkort wordt gelanceerd. Deze app wordt geleverd door Pinch en sluit naadloos aan op Pubble. Het grote voordeel van de app is dat de nieuwsberichten én de digitale krant vanuit Pubble optimaal worden gepresenteerd.


Optimaal in de app

De app van Pinch is bijna klaar voor lancering. Lees er meer over in ons artikel over deze app.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Pinch

3. Sticker: ik lees digitaal

Om de digitale lezer te verleiden om af te zien van de papieren bezorging, delen we dit idee: een ik-lees-digitaal-sticker die je over de ‘JA’ van de NEE-JA-sticker plakt. De bezorger weet dan dat deze brievenbus kan worden overgeslagen. De lezer krijgt deze sticker bij zijn uitgever: bijvoorbeeld in ruil voor zijn e-mailadres, zodat het bereik van de krant hoog blijft.


Voorbeeld van hoe een ik-lees-digitaal-sticker eruit zou kunnen zien

Elke uitgever kan het concept van deze sticker zelf uitwerken in combinatie met de prominente digitale editie van Pubble en de app van Pinch.

4. Meer ervaringen en ideeën?

Uitgevers zijn een creatief volk. Dus heb je over dit onderwerp andere ideeën die wij aan Pubble kunnen toevoegen, laat het ons dan weten via info@pubble.nl..

5. Digitale krant als nieuwsbrief aanbieden

Tot slot wijzen we op de bestaande mogelijkheid om een nieuwsbrief te versturen met daarin de digitale editie. Een beproefde manier om het digitale bereik op te stuwen.


Meer weten: zoek in ons helpcentrum op ‘nieuwsbrief’


Interessante links

Pubble: App voor lokale titels op komst

Pinch: Omzet genereren met een nieuwsapp

PRINTMatters: Intergraf waarschuwt voor gevolgen papiercrisis

Grafisch Nieuws: Oorlog in Oekraïne treft ook papierindustrie