Afbeelding

Eerste 25 titels breiden uit met nieuwe app

Nieuws voor uitgevers

Er is al veel vraag naar de nieuwe app die draait op Pubble. De eerste uitgevers kunnen van start, waarmee de lezers van de eerste 25 lokale titels binnenkort al optimaal via de app kunnen lezen.

De app is ontwikkeld door Pinch, dat ook apps maakt voor onder andere De Telegraaf, NRC en het Leids Dagblad. Hij is gestoeld op de nieuwste app van het Nederlands Dagblad, ook een Pubble-gebruiker.

Alternatief voor papier

“Door de hoge papierprijs ligt de focus van uitgevers op alternatieve vormen van distributie. Ze zien de potentie van een app en dat brengt alles in een stroomversnelling”, zegt Tim Klein Haneveld van Pinch. 

Lokaal haalbaar

Pinch is zeer tevreden over de belangstelling tot dusver en verwacht dat nog meer (lokale) uitgevers zullen aanhaken. 

Belangrijkste kanaal

Ook zonder hoge papierprijs is het belang van een app groot, zo vertelde Klein Haneveld al in het eerdere artikel dat we op onze blog plaatsten. “Voor landelijke uitgevers is de app nu al het belangrijkste kanaal, lokaal gaat het ook die kant op.”

Keuze

Als Pubble-gebruiker hoef je niets extra’s te doen of te installeren: Pubble vult de app met de content vanuit het bestaande systeem. Dat geldt voor de apps van àlle leveranciers waarmee Pubble samenwerkt, zoals NNP-vriend ePublisher, Visiolink en het platform van Brabants Centrum. Via al deze partners bieden we een perfecte aansluiting op de output van de content in Pubble, terwijl je als uitgever nog steeds de app en de leverancier kiest die het beste bij je past.

Meer weten? 
Kom gerust even bijpraten bij Pubble tijdens de NNP-dag op 18 mei.

Meer info over de app van Pinch: pinch.nl