Afbeelding

Bijspijkeren bij Pubble: ‘Zinvol, tips meteen toepasbaar’

Nieuws voor uitgevers

“Erg zinvol. En het mooie is: de tips zijn meteen toepasbaar.” De reacties die we krijgen van de deelnemers aan onze bijspijkersessies zijn positief.

Tijdens het bijspijkeren (zes ochtenden in oktober) kregen Pubble-gebruikers van diverse uitgeverijen tips over het gebruik van het systeem. Daar zaten dingen bij die zelfs bij ervaren gebruikers niet altijd bekend waren, maar toch heel handig zijn.

Veel bijgeleerd

“Weer veel bijgeleerd” schreef Christel Sanders van uitgeverij Adcommunicatie. Jeroen van Duijn van de Regio Media Groep reageerde met: “Een zeer waardevolle en gezellige bijeenkomst, het was goed om weer even bijgespijkerd te worden.” En Rian van Schijndel van MooiBernheze liet weten: “Denk je het allemaal te weten. We gebruiken het programma al jaren, maar ook zij blijven innoveren.”

Meteen een poll

Het bijspijkeren was opgedeeld is twee groepen: verkoop & administratie en redactie & opmaak. De Mooi Son en Breugel Krant bezocht ze allebei. Om daarna intern de beide sessies na te bespreken. 

Uitgever Adrie Neervoort is er blij mee. “Erg zinvol. We zijn er wijzer van geworden. Vaak hele simpele dingen. En het mooie is: de tips zijn meteen toepasbaar. Zo gaan wij deze week meteen beginnen met een poll op de website.”

De tilde: een openbaring

In de bijspijkercursussen konden we vooral laten zien wat Pubble allemaal (nog meer) kan. Elke deelnemer pikte daar dingen uit die hij/zij nog niet wist. Zo was de ‘tilde’ voor velen een openbaring: de knop om direct het overzicht te krijgen van hoeveel advertenties er per titel al zijn ingeboekt. 

Ook de knop waarmee je in één keer alle late adverteerders kunt herinneren aan het aanleveren van hun materiaal wist nog niet iedereen te vinden. 

En dan nu: Pubble on Tour
De bijspijkersessies bij Pubble in Weesp zijn voorlopig voorbij. Na de jaarwisseling richten wij ons op Pubble on Tour, waarbij deze sessie op locatie wordt gegeven. Een aantal uitgevers heeft daar al belangstelling voor. Meer weten over het programma en de kosten? Neem gerust contact met ons op.Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding