Afbeelding
Top 3

Zo maak je de workflow voor redactie & opmaak nog vloeiender

Nieuws voor uitgevers

Door de ideale werkwijze te laten zien, hebben we veel deelnemers van de bijspijkersessies voor redactie & opmaak geïnspireerd. Zij zagen hoe het werken met Pubble nog makkelijker kan.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat niet iedereen alle mogelijkheden binnen Pubble kent. Daarom hier onze top 3 om de workflow voor redactie & opmaak nog vloeiender te maken. Benut jij ze al?

1. Mail in Pubble

De ideale werkwijze begint in de mailbox. Laat je redactiemailbox in Pubble binnenkomen en plaats teksten en foto’s uit persberichten snel door naar een web- en/of printartikel. 

Kijk maar:


In ons helpcentrum vind je de vernieuwde uitleg. Zoek op ‘redactiemail’ en je krijgt de gebruiksaanwijzing én de instructies voor het instellen. Je komt in het helpcentrum via het vraagteken.2. Los artikel op slot

Het werken met stramienen betekent niet dat er geen creativiteit mogelijk is. Integendeel. Maar om de opmaak te kunnen bewerken, moet je de connectie tussen Pubble en InDesign afsluiten. Dat kan door de hele pagina op slot te zetten. Maar wist je dat je ook slechts één artikel op slot kunt zetten? 

Dat artikel kan dan alvast worden opgemaakt, terwijl de rest van de pagina open blijft voor de content vanuit Pubble. Dat betekent: relaxed doorwerken zonder op elkaar te hoeven wachten. 

3. Paginastramien en deelstramien: combineer ze!

Paginastramienen en deelstramienen kun je combineren. Zo krijg je het beste van twee werelden. Dat kunnen we het beste laten zien met het voorbeeld uit onze bijspijkersessie: de dagelijkse nieuwsspread van het ND. 

Dit is de basis: een paginastramien met alleen de vaste onderdelen.


De vrije ruimte in het midden wordt gevuld met deelstramienen. Elke dag weer een andere combinatie.


Dan is bijvoorbeeld dit het resultaat:

En de andere dag weer zo:

Slim gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Pubble!


Meer tips uit de bijspijkersessie

Bijspijkeren deden we niet alleen met de redactie & opmaak. 


Meer over creatief opmaken