Afbeelding

Pubble maakt ook magazines makkelijk

Nieuws voor uitgevers


Creatieve opmaak en flexibele inhoud: bij veel uitgevers zien we de mooiste magazines, bijlagen en andere specials verschijnen. Het is goed om te weten dat Pubble daar naadloos op aansluit.

Om ons 10-jarig bestaan te vieren, brachten we in 2022 zelf een magazine uit. Dat maakten we helemaal in Pubble. Sindsdien weten steeds meer makers van vak- en maandbladen ons te vinden. 

VM

VM bijvoorbeeld, het abonnementsblad van de Orde van Vrijmetselaren. Zowel redactionele stukken als aangeleverde bijdrages vinden soepel hun weg binnen de heldere opmaak van de stramienen. De makers zijn erg te spreken over het overzicht en de snelheid van werken.

Supermarkten 

Uitgever Shelflife, dat zich richt op de levensmiddelenbranche, maakte afgelopen jaar het magazine FoodPersonality in Pubble en stapt binnenkort met de twee andere supermarkttijdschriften over. De directe koppelingen met een actuele website, het abonnementenbeheer en de marketingmodule zijn voor deze uitgever grote voordelen. Daarnaast is de efficiëntere workflow van redactie en opmaak natuurlijk aantrekkelijk.

Paarden

En om nog een mooi voorbeeld te noemen: uitgever Media Primair is erg tevreden met de manier waarop zij in Pubble zowel de websites als de magazines maken voor hun hippische titels, waaronder Hoefslag, Mensport, Het Showpaard en BIT & CAP.

De voordelen van Pubble zijn goed te combineren met een flexibele opmaak

Flexibele opmaak? Ja dat kan!

De lijst met magazines uit Pubble is nog langer, maar we horen je nu al denken: hoe zit dat dan met de creatieve opmaak binnen het stramiengedreven werken? 

Het geruststellende antwoord is: ook met stramienen kun je met Pubble heel flexibel werken. Alles is mogelijk! Dat is een kwestie van een set goede stramienen, de juiste workflow en de slimme connectie van Pubble met InDesign. Dat maakt het mogelijk om alle voordelen van één systeem te combineren met alle mogelijkheden van InDesign. 

Voordelen van één systeem

Dat laatste is van belang voor krantenuitgevers die ook een magazine, zakenblad of special uitgeven. De klantgegevens, het advertentiemateriaal en veel redactionele content zitten al in Pubble. Dat geldt voor nog veel meer: denk maar aan de campagnemodule, de digitale editie, het snel doorplaatsen naar de website. Overigens geldt dat natuurlijk net zo goed voor de weekkranten waarin flexibele opmaak wenselijk is. We herhalen het daarom graag nog een keer: ook als je creatiever of flexibeler wilt opmaken, maakt Pubble het makkelijk.

Wie daar meer over wil weten, kan uiteraard even contact opnemen met Pubble. We geven je graag voorbeelden en advies. 

Zo ben je flexibel met Pubble
1. Slim opgemaakte stramienen leggen een ideale basis.
2. Deelstramienen (losse artikelen) vergroten de flexibiliteit.
3. Foto erbij, streamer eruit, kop iets groter? Kan allemaal in Pubble!
4. Vanuit Pubble schakel je makkelijk met InDesign. Zo wordt alles mogelijk.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding