Afbeelding

Met de nieuwe webbouwer richt je zelf je nieuwssite in

Werken met Pubble

De inrichting die past bij jouw content, een snelle aanpassing als de actualiteit daarom vraagt: als uitgever wil je altijd zelf de controle hebben over de opbouw van je nieuwssite. De nieuwe webbouwer in Pubble bezorgt je nog meer flexibiliteit.

Pubble biedt nu al keuze uit verschillende templates voor de dagelijkse of wekelijkse onlinecontent. Zo is er voor elke uitgever een goede basis, die we we vervolgens naar wens finetunen. Daar voegen we nu meer vrijheid aan toe. 

Meteen online

Eén, twee of drie hoofdberichten uitlichten. Wel of geen kolom met ‘meest gelezen’. De sectie Sport boven Zakelijk of andersom. Alleen de kop tonen of ook de eerste regels van het intro? Dit soort keuzes over de inrichting van de nieuwssite zijn uiteraard belangrijk en verschillen per uitgever en/of titel. En als het eenmaal staat, hoeft het bovendien niet statisch te zijn. Sportberichten wil je bijvoorbeeld prominenter in beeld gedurende sommige weken in het jaar - of sommige dagen in de week. 

Met onze nieuwste webbouwer is het mogelijk om de indeling van de nieuwssite snel op te bouwen en aan te passen. Dat kunnen wij voor je doen, maar een aantal aanpassingen kun je ook zelf. Snel en eenvoudig - en zonder tussenkomst van Pubble meteen online.


‘Nieuwssites zijn nog steeds enorm in ontwikkeling’

“De manier waarop uitgevers omgaan met hun nieuwssites is nog steeds enorm in ontwikkeling. Wat bij een ander goed werkt, wil je zelf ook graag snel proberen. Wij merken dus een grote behoefte aan een verdere personalisering van de nieuwssites. Daar kunnen we nu meteen op inhaken met de nieuwste webtechnieken”, zegt Pubble-ontwikkelaar Joris de Bruijn.

Geen HTML-deskundige

Het mooie daarvan is: je hoeft geen HTML-deskundige te zijn. Het opbouwen of aanpassen van je nieuwssite werkt eenvoudig, intuïtief en snel. Alle verschillende onderdelen van de nieuwssite zijn naar wens in te stellen. Vervolgens zijn ze op de gewenste plek te zetten: een kwestie van blokken stapelen. En wil je het toch anders, dan zet je het net zo makkelijk weer anders. Ook kleuren en marges zijn naar wens in te stellen, net als de responsive weergaven voor desktop, tablet en mobiel. Daarnaast zijn bannerposities zelf te verschuiven. 

SEO-proof

Het resultaat is een nieuwssite die voor de bezoeker overzichtelijker en gebruiksvriendelijker is. Dit alles uiteraard SEO-proof. De kritische kijker merkt bovendien dat de foto’s scherper zijn - en toch nog altijd razendsnel laden. Joris de Bruijn: “Ook dat is het gevolg van een nieuwe techniek die we nu meteen gaan toepassen.”