Afbeelding

Hoe goed scoort je artikel?

Werken met Pubble

We hebben het makkelijker gemaakt om te zien hoe vaak een webartikel is gelezen. Je vraagt de cijfers op via het overzicht van de webartikelen.

Bereik

Je komt in dit overzicht uiteraard via de menuknop Websites. Door bij het artikel op de drie verticale puntjes te klikken (rechtsboven), zie je het bereik tot op dat moment.

Met een account

Komen er bezoekers op je website die zijn ingelogd (bijvoorbeeld omdat ze abonnee zijn of omdat ze een marktplein- of nieuwsbriefaccount hebben), dan kunnen we nog meer meten.
Je ziet dan dit:

Poppetje

Staat er een poppetje+ bij je artikel, dan heeft dat artikel een of meerdere nieuwe abonnee(s) opgeleverd. Dit geldt uiteraard alleen voor berichten achter de betaalmuur.

Ook in het artikel

Als je het artikel opent in de editor, zie je deze cijfers ook onder het previewvenster. De scrolldiepte geeft aan hoe diep de lezers gemiddeld in het bericht duiken: hoe hoger het getal, hoe meer lezers het gehele bericht hebben gelezen.
De gekleurde blokken laten zien waar de meeste lezers zitten: op desktop, mobiel of tablet.

Nog meer

Daarnaast werken we aan een andere rapportage van alle bezoekerscijfers, waarbij je makkelijker overzichten kunt maken. Nu vindt je deze informatie nog door in je beginscherm (overzicht) te klikken op deze meters (webstatistieken):