Afbeelding

Hoe goed scoort je artikel?

Werken met Pubble

We hebben het makkelijker gemaakt om te zien hoe vaak een webartikel is gelezen. Je vraagt de cijfers op via het overzicht van de webartikelen.

De weergave van de webartikelen is daardoor iets veranderd: daarover lees je onderin dit bericht meer.

Bereik

Je komt in de weergave van de artikelen via de menuknop Websites. Door bij het artikel op de drie verticale puntjes te klikken (rechtsboven), krijg je een dashboard met informatie over het aantal pageviews (bereik), het aantal abonnees dat dit bericht heeft gelezen en de gemiddelde leestijd.

In het artikel

Als je het artikel opent in de editor, zie je deze cijfers ook onder het previewvenster.

Scrolldiepte

De scrolldiepte geeft aan hoe diep de lezers gemiddeld in het bericht duiken: hoe hoger het getal, hoe meer lezers het gehele bericht hebben gelezen.
De gekleurde blokken laten zien waar de meeste lezers zitten: op desktop, mobiel of tablet.

Niet alleen premium

Deze optie werkt nu ook voor niet-premiumartikelen. (Update 15 augustus)

Daarnaast werken we aan een andere rapportage van alle bezoekerscijfers, waarbij je makkelijker overzichten kunt maken. Nu vindt je deze informatie nog door in je beginscherm (overzicht) te klikken op deze meters (webstatistieken):


Toekomstige artikelen

De weergave van de webartikelen hebben we overzichtelijker gemaakt. Bij binnenkomst komen de berichten van vandaag bovenaan. 

Nieuw is dat je voor de eventuele (concept-)berichten die in de toekomst gepland staan, even naar boven moet scrollen. Dankzij deze kleine ingreep is het prettiger werken. 


Links: Het overzicht begint bij vandaag. De dubbele pijl naar boven geeft aan dat er ook nog berichten voor later klaar staan. 
Rechts: Scroll naar boven om de toekomstige berichten te zien.