Afbeelding

Pubble: ook voor magazines

Nieuws voor uitgevers

Uitgevers toveren naast hun nieuwsbladen de mooiste magazines, businessbladen en specials: uit Pubble. Daarbij is volop ruimte voor een creatieve opmaak van tekst en beeld.

Een kleine greep van de magazines uit Pubble: De Hoefslag en andere paardenmagazines van Media Primair, het brancheblad Rij-instructie, diverse businessbladen van Talvi, de specials van BDU en de Extra-magazines van Enter Media.

Creatief

Kenmerkend voor deze uitgaven is natuurlijk het creatieve samenspel van tekst en beeld. Kan dat in Pubble, zo wordt weleens gevraagd. Jazeker, is het antwoord. Door verschillende mogelijkheden binnen Pubble te combineren ontstaat de opmaak die past bij het artikel, niet elke keer hetzelfde is en toch snel tot stand komt.

Flexibele nieuwspagina’s

Een voorbeeld. Het Nederlands Dagblad combineert basisstramienen met deelstramienen en creëert zo elke dag pagina’s waarin het nieuws van de dag leidend is. Het finetunen van de totale pagina gebeurt in InDesign, via de handige down-en-uploadtool in Pubble. 


Deze pagina’s van het ND schikken zich naar het nieuws van de dag.

De Groene Amsterdammer

Sinds vorige maand is ook weekblad De Groene Amsterdammer overgestapt naar de productie in Pubble. De makers gebruiken daarbij ook de nieuwste toevoeging in Pubble: de koppeling met InCopy. Dat opent weer nieuwe mogelijkheden voor wie lekker creatief met de opmaak aan de gang wil en tussendoor ook de tekst (meerdere keren) wil kunnen aanpassen. 

Pubble Magazine

Nu we het toch over fraaie uitgaves hebben: om ons tienjarig bestaan te vieren, maakten wij zelf een magazine in Pubble. Met boeiende interviews en uiteenlopende artikelen over uitgeven willen we uitgevers inspireren voor 2022 en verder. We sturen het aan uitgevers, dus hou de postbus in de gaten!