Afbeelding

Pinch presenteert eerste lokale app voor Pubble-platform

Nieuws voor uitgevers

De ‘lokale app’ van ontwikkelaar Pinch is op 18 mei gepresenteerd tijdens de NNP-dag in Zeist. Binnenkort staan de eerste 25 huis-aan-huis-apps (afkomstig van een drietal uitgevers) in de app stores.

Wie de app heeft geïnstalleerd, houdt alle berichten van zijn of haar favoriete lokale titel in de handpalm. Ook de digitale editie van de papieren krant bladert makkelijk over het scherm.

Zoals het Nederlands Dagblad

De nieuwe app van het Nederlands Dagblad vormt de blauwdruk voor de lokale app die Pinch aanbiedt aan lokale uitgevers die Pubble gebruiken: een whitelabel-app dus.

Zekerdere toekomst

Want: apps kunnen uitgevers van huis-aan-huisbladen een zekerdere toekomst geven, maar geld om ze from scratch te laten ontwikkelen hebben ze vaak niet. De whitelabel-app van Pinch is de oplossing voor uitgevers die met Pubble werken. 

Lage kosten

Met de app kunnen lezers onder meer een newsfeed zien en de krant downloaden. Het mooiste? Omdat de app whitelabel is, besparen uitgevers enorm op de kosten - terwijl ze beschikken over een hoogwaardige app in hun eigen huisstijl.

Voor alle klanten van Pubble

Dankzij het partnership dat wij met Pinch zijn aangegaan, is deze app beschikbaar voor alle klanten van Pubble. Via een API wordt de content ontsloten vanuit het Pubble-platform naar de app, waardoor uitgevers in één moeite door content kunnen publiceren via print, web én app. 

Functionaliteiten

Dit zijn momenteel de belangrijkste functionaliteiten van de whitelabel-app:
1. Newsfeed: nieuwsberichten worden afgewisseld met advertenties.
2. Verschillende katernen: bovenaan de newsfeed staan de verschillende katernen (zoals ‘Nieuws’ en ‘Sport’).
3. Krant downloaden: voor de nieuwste editie én oudere edities, ingesteld kan worden dat gedownloade kranten automatisch na een bepaalde periode worden verwijderd.
4. Zoekfunctie.
5. Verschillende leesopties.

Binnenkort worden er extra functionaliteiten toegevoegd, onder andere voor het instellen van een betaalsegment. Op de wat langere termijn komt er ook een uitgebreide, interactieve community-module, meldt Pinch

Dankzij functionaliteiten voor bijvoorbeeld evenementen, een marktplein (met betaalde posities) en ticketing kunnen uitgevers nieuwe businessmodellen creëren.

> Lees er meer over in de nieuwssectie van Pinch.