Afbeelding

Nederlands Dagblad (ND) lanceert nieuwe app

Nieuws voor uitgevers

Het Nederlands Dagblad (ND) heeft 17 oktober de compleet nieuwe app gelanceerd. Deze app is de basis voor de lokale nieuwsapp die Pinch en Pubble ontwikkelen voor andere uitgevers.

Laatste nieuws en gedrukte krant

Directeur-uitgever Rinder Sekeris is er trots op dat het ND deze belangrijke vernieuwing nu aan de lezers kan presenteren. De abonnees lezen het laatste nieuws meteen in de app. Een andere belangrijke sectie is die van de gedrukte krant: de editie is één-op-één ook in de app te lezen. 

Gevoeliger   

“Digitaal lezen vervangt geleidelijk aan lezen van papier. Tegelijk is papier populair, zeker bij oudere lezers. Dat is de reden waarom we óók in de kwaliteit van onze gedrukte krant blijven investeren. De papieren krant is wel gevoeliger voor stijgende kosten in productie, energie en bezorging”, aldus Sekiris.


Kleinere uitgevers

De app van het ND is door Pinch ontwikkeld in samenwerking met Pubble. Dezelfde techniek kan nu gebruikt worden voor een ‘white label’, speciaal bedoeld voor kleinere uitgevers die net als het ND ook op Pubble draaien. Pinch en Pubble zijn daar al volop mee bezig.

Meer info

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Pinch.