Afbeelding

Scenario's voor (tijdelijk) alleen e-paper liggen klaar

Nieuws voor uitgevers

Meerdere uitgevers hebben scenario's klaarliggen om de krant (tijdelijk) alleen digitaal uit te geven. BrugMedia gaat daar volgende week al toe over, voor één week.

De titels van BrugMedia, waaronder De Swollenaer in Zwolle, verschijnen deze week wel, volgende week niet en de week daarna weer wel. 

Op de website schrijft de uitgever: "In ons ruim 25 jarige bestaan hebben wij meer crisissen meegemaakt, waarbij het brengen van nieuws altijd voorop heeft gestaan. Maar door verdampende omzetten van onze adverteerders staat deze lokale nieuwsvoorziening nu ernstig onder druk. Daarom hebben wij besloten dat wij volgende week geen papieren krant laten verschijnen, de volgende krant zal verschijnen op woensdag 8 april 2020." 

Lees hier het hele bericht op deswollenaer.nl

Uitgiftepunten

Andere uitgevers gaan ertoe over om (delen) van de oplage via uitgiftepunten aan te bieden, zoals supermarkten, benzinestations en andere plekken waar mensen toch af en toe naar toe zullen moeten.

Alblasserwaard

De lezers van Het Kontakt zien deze week een advertentie in hun krant waarin de uitgever wijst op de E-paper die beschikbaar is op de website. "Mocht het zover komen dat wij het verspreiden van de krant tijdelijk moeten staken, bijvoorbeeld bij een lockdown, dan blijven wij in elk geval onze E-paper maken."