Afbeelding
Jaaroverzicht

Ons boeiende Pubble-jaar in 9 blogs

Nieuws voor uitgevers

Je kent het vast: zo’n jaar vliegt voorbij, maar als je even rustig terugblikt besef je dat er veel gebeurd is wat het een prachtjaar maakte.

Wij scrolden terug op onze blog en pikten deze negen headlines eruit voor ons Pubble Jaaroverzicht. 

ChatGPT

Het is nog maar een jaar geleden dat we met open mond stonden te kijken naar wat dat gloednieuwe ChatGPT allemaal kon. Veel uitgevers willen er meer van weten en sommigen vonden er al handige toepassingen mee. Voor onze ontwikkelaars werd AI dit jaar in elk geval al een schitterend hulpmiddel bij het doorontwikkelen van Pubble.


Nieuwe technieken

Want technieken ontwikkelen zich in rap tempo en daar smullen onze ontwikkelaars van. Achter de schermen zijn we het hele jaar gefocust geweest op het vernieuwen van Pubble-onderdelen. We gaan langs alle functionaliteiten, knopjes en vakjes om uiteindelijk uit te komen bij een geheel vernieuwde Pubble: draaiend op de techniek van de nieuwste generatie en helemaal klaar voor de toekomst. 


Nieuwe Pubbelaars

In 2023 mochten wij weer veel uitgevers en titels verwelkomen: Kempen Media, de Steenbergse Courant, de Nuenense Krant, Media Totaal Noord, Boshuis Media, Gemert Media, GrootMedia, De Loop Helmond, VM, Shelflife Publishing, Wijchens Weekblad Wegwijs en het Hofweekblad. Dat zijn bij elkaar ruim 25 print- en/of webtitels die sinds die jaar óók uit Pubble rollen. Ook in België

Rond de jaarwisseling komen daar nog twee Vlaamse uitgevers bij: Mensen zijn Media en Intermedia. Voor de eerste maanden van 2024 staan de volgende implementaties op het programma.

Daarover gesproken: zelf verwelkomden wij Martijn Meulenbroek als nieuwe collega en implementatiespecialist. 


Het jaar van de nieuwsapps

Daarnaast was 2023 onmiskenbaar het jaar van de app. Het Kontakt, Brugmedia, Telstar en nog veel meer uitgevers lanceerden hun eigen versie van de lokale nieuwsapp van Pinch, die naadloos aansluit op Pubble. Bij Pinch staat de teller inmiddels op 32 titels - en die loopt nog wel even door.
SA! lanceerde een app met ePublisher, eveneens in afstemming met Pubble. “We zijn er grutsk op”, zeiden ze in Friesland.


Geheel nieuwe websites

De technische creatievelingen van zowel Rodi als BDU toverden in het afgelopen jaar een geheel nieuw uiterlijk voor hun websites tevoorschijn. Ons webplatform biedt daar nu volop mogelijkheden voor. 


Vernieuwde agenda

Die eigenzinnige websites zijn een mooi resultaat van de al eerder genoemde doorontwikkeling van Pubble. Nog een voorbeeld vinden we in agenda-module, die nu flexibeler kan worden vormgegeven en nieuwe features bevat, zoals het tegen betaling uitlichten van agenda-items.  


Bijspijkeren

In dit jaaroverzicht mogen onze bijspijkertrainingen natuurlijk niet ontbreken. Op zes ochtenden in oktober verwelkomden wij op ons kantoor in Weesp in totaal ruim 70 Pubble-gebruikers. Om ze te wijzen op de mogelijkheden van Pubble die ze (misschien) nog niet kenden. Het werden zes zeer geslaagde bijeenkomsten vol ‘geluksmomentjes’ die voor ons het jaar 2023 extra prachtig maakten! 


Dit is natuurlijk maar een kleine greep uit de grote en kleine dingen die ons werk bij Pubble zo leuk maken. We gaan er in het nieuwe jaar op volle kracht mee door. Want ook in 2024 geldt: Pubble maakt het makkelijk!

We wensen je fijne feestdagen en een goed en gezond 2024!