Afbeelding

Regio-Voetbal scoort met ‘de seizoenkaart’

Nieuws voor uitgevers

De populaire site Regio-Voetbal van Het Kontakt Mediapartners vraagt bezoekers voortaan een klein bedrag om alle nieuwsberichten en verslagen te kunnen lezen. 

700 abonnees in één weekeind

“Een seizoenkaart”, omschrijft hoofdredacteur Rick den Besten. En die scoort meteen. Het eerste schot op doel was meteen raak: bijna 700 abonnees in het eerste weekeinde. Maar, voor Den Besten is de zege is pas veilig als de doelstelling wordt gehaald. En zover is het nog lang niet. “Wij denken dat enkele duizenden abonnees reëel is.”

Lage drempel

De aanbieding heet het STIP.abonnement en kost € 3,99. “Niet per week, niet per maand, maar per jaar”, verduidelijken in voetbalshirt gestoken medewerkers in een promotiefilmpje. Het bescheiden bedrag is weloverwogen, zegt Den Besten. “We willen de drempel namelijk zo laag mogelijk houden.”

1 miljoen 

Regio-Voetbal is een begrip in Alblasserwaard, Vijfheerenlanden, West-Betuwe, Bommelerwaard, Land van Heusden en Altena en de Krimpenerwaard. In deze streek rolt geen bal zonder dat Regio-Voetbal er bovenop zit. Maandelijks worden ruim 1 miljoen pagina’s bezocht en via social media is er een grote schare volgers.

Ruim 90 clubs

Om dat mogelijk te maken, volgt een team van tien tot vijftien verslaggevers, fotografen en bellers elk weekeinde de verrichtingen van ruim 80 clubs op de voet. Actuele tussen- en eindstanden, voor- en nabeschouwingen, spelers- en trainerswisselingen, interviews en het laatste nieuws: gewilde informatie op één plek, zoals je dat nergens anders vindt.

Kan niet gratis

Om dat op deze manier in de lucht te houden, vraagt Regio-Voetbal nu om “een gunst” in de vorm van het abonnement. “We zullen de lezer goed moeten uitleggen dat wij niet elk weekeinde deze inspanning kunnen blijven leveren zonder dat daar een kleine bijdrage tegenover staat. Dit kan nu eenmaal niet gratis.”

Uitstel

Het plan lag al langer klaar, maar de corona-onderbreking in het amateurvoetbal zorgde voor uitstel. Nu het zover is, blijven de uitslagen en standen vrij toegankelijk, maar is voor veel andere artikelen dus dat abonnementje nodig.

Fluitje van een cent

Regio-Voetbal maakt de site in Pubble. Dankzij de abonnementsmodule is het afsluiten van een STIP.abonnement een fluitje van een cent.


Leuk detail: op deze foto van Rick den Besten zien we VVAC-speler Joran Houweling, die sinds kort bij Het Kontakt werkzaam is als junior media-adviseur.