Monique Elst en Luuk Roozeboom vertellen over hun onderneming in hun eigen rubriek.
Monique Elst en Luuk Roozeboom vertellen over hun onderneming in hun eigen rubriek. Foto: Uitgeverij De Bode

‘Een lokale krant is veel leuker om te lezen’

Nieuws voor uitgevers

Over de impact van lokale kranten staan ze nog altijd versteld. Dus zeggen Monique Elst en Luuk Roozeboom van Uitgeverij De Bode dat er altijd behoefte aan plaatselijke nieuwstitels zal blijven. “Wij zijn de leukste krant die er is.”

Interview

In de titels van De Bode maken de lezers kennis met ondernemers in West-Brabant en Midden-Zeeland via de rubriek ‘Aan de keukentafel met...’. Nu kropen Monique Elst en Luuk Roozeboom eens zelf achter die keukentafel. 

Toekomst

Uiteraard kwam ook deze vraag op tafel: Hoe zien jullie de toekomst van een papieren blad in een digitale wereld?

Monique: “Ik ben er van overtuigd dat er behoefte blijft bestaan aan onze krant. Natuurlijk neemt internet een steeds prominentere plaats in. Maar het lokale nieuws dat wij brengen vind je niet op internet. En ons lezerspubliek blijft aangroeien. Een 16-jarige zal onze krant niet openslaan, maar als hij of zij gesetteld is en zelf kinderen krijgt, dan is er weer interesse in het lokale nieuws en is het hartstikke leuk om bijvoorbeeld iets over het elftal van zijn eigen zoon te lezen. Vergeet niet: alle andere kranten staan vol kommer en kwel. Ons lokale nieuws is eigenlijk veel leuker om te lezen. In onze kranten staat veel meer positief nieuws: nieuws dat dichtbij je staat. We zijn eigenlijk de leukste krant die er is”.

Bel de politie!

Luuk: “Wij zijn echt nog steeds verbaasd wat een impact deze krant heeft. Als er ergens een keer bezorgproblemen zijn, dan staat de telefoon niet stil. Ongelofelijk. Het meest bijzondere telefoontje dat we daarover ooit gehad hebben was nog wel de mijnheer die zei: “als die krant er nu niet binnen twee uur is, dan bel ik de politie!”